dimarts, 10 d’abril del 2012

ECOMETROPOLI - CENTRE D'EDUCACIÓ AMBIENTAL - TORRIBERA

L'Ecometropoli, Centre d'Educació Ambiental, és un centre que es va inaugurar fa un any més o menys; es troba ubicat al Recinte Torribera, al Pavelló Montserrat, carrer Prat de la Riba, 171.

Podem arribar amb cotxe o amb els busos B-20, B30 o B81 que us deixen a la porta principal del recinte, o bé agafar la línia 9 de metro fins a la parada de l'Esglèsia Major i caminar uns 20 minuts fins a l'entrada de Torribera. Si decidim anar amb cotxe, un cop passada la barrera de Seguretat, s'agafa el camí de la dreta cap amunt fins a arribar a un parking. L'edifici del Centre és de color groc.Si decidim anar caminant hem de pujar dos trams d'escales, tot recte i cap a la dreta.

A l'Ecometropoli hi van grups d'escolars a on passen el matí entre xerrades i visites guiades. Durant els caps de setmana també podem anar els pares i mares amb la canalla i gaudir del coneixement del medi natural, entre d'altres.

L'objectiu del Centre és adonar-nos del que tenim als voltants de la ciutat, de la problemàtica de la contaminació del riu Besós durant el segle passat i dels perills dels incendis forestals. Podem veure una recreació d'ecosistemes locals i un aquari amb peixos autòctons de Santa Coloma.


De manera gratuïta, els dissabtes, els monitors ens poden fer una visita guiada pel centre.
Els diumenges a partir del proper cap de setmana, 15 d'abril i fins el 17 de juny, ofereixen de 10 a 12h passeigs amb karts de pedals  (mínim 6 fins als 10 anys) dins del parc de mobilitat sostenible. L'horari està marcat de la següent manera: els nens entre 6 i 8 anys poden fer el passeig en els horaris 10 a 10:25h i 11 a 11:25h; els nens entre 9 i 10 anys ho poden fer en els horaris de 10:30 a 10:55h i 11:30 a 11:55h.

A les 12h un petit taller relacionat amb tota la temàtica del centre tancarà el matí a l'Ecometròpoli. El diumenge 15 d'abril el taller serà "El riu Besós i la seva fauna". Els dies 22 i 29 d'abril a les 12h es faran altres tallers infantils ("Gaudir i interpretar la natura" i "Canvi climàtic i sostenibilitat" respectivament).


Els podeu trobar a Facebook per a més informació. El telèfon és el 618 00 72 30 i l'e-mail: ecometropoli@gramenet.cat. Es troba obert de dilluns a diumenges pels matins (de 8 a 15h).

Podeu deixar els vostres comentaris de com us ha anat...

1 comentari:

  1. No sabia q havien canviat de lloc l anellament d aus del 26 octubre.he baixat al riu pont vell i no he vist res em feia molta ilusio veure els ocells pero ha vist ara mateix q va canviar a can zam l ajunyament no van publicar el canvi

    ResponElimina