dilluns, 28 de maig del 2012

FAROS - COM EDUCAR LES EMOCIONS?

Gràcies a un programa de radio, hem sabut de l'existència de l'Informe Faros, una eina que ens pot ajudar, una informació de qualitat respecte a la salut i benestar dels nostres fills.

En aquest informe es tracta de Com educar les emocions i l'Intel.ligència Emocional a l'infància i adolescència.

L'irrupció de l'aprenentatge emocional i social és severament important per apostar cap a una societat més pacífica i amb menys ira. La gestió de l'ira i la por són claus i per tant l'educació emocional serà l'aprenentatge primordial per la vida, per tant pel dia a dia.

Avui és el dia Internacional del Joc i hem reflexionat en un aspecte que ens sembla sentenciós: la curiositat, la tremenda curiositat dels nanos els porta a tenir atenció en un aspecte concret i per tant els facilita l'aprenentatge: CURIOSITAT, ATENCIÓ, APRENENTATGE... crec que no oblidarem aquesta seqüència tan lògica per una banda i tan important per altre. Per posar un exemple: si ens pregunten què fem per cuinar i contestem "Chichi" no aprendran que hi ha diferents tipus de carn: pollastre, xai, vedella, conill, de porc...

L'estimulació de la curiositat, la resposta a les seves múltiples preguntes, el to de veu, els contes, el contacte físic (tan oblidat de vegades) els farà més rics, en tots els sentits...

Us deixem aquest enllaç de sota on teniu accés a l'Informe Faros (a on hi participa l'Hospital de Sant Joan de Deu, Eduard Punset...).

INFORME FAROS

La Canalla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada