dilluns, 25 de juny del 2012

REFLEXIÓ CANALLA - BASAT EN L'INFORME FAROS - 2ª PART - publicat 25 JUNY


dibuix amb pintura
dibuix amb pintura
 La Reflexió Canalla d'aquesta setmana vol parlar d'educació emocional (d'emocions ja en vàren parlar a l'anterior article, cliqueu aquí).

Si ens centrem en l'intel.ligència emocional, que ja en va començar a parlar Daniel Goleman en el seu bestseller de l'any 1995, "Inteligencia Emocional"*, cal parlar d'educació emocional, una educació que pot començar de ben petits y que pot durar tota la vida.

Els nens i nenes són conscients de quan estan feliços, tristos, enfadats... i ho manifesten amb paraules (la nostra nena de 4 anys ja fa temps que ens ho confirma) i també són conscients de quan els pares estan contents, tristos o enfadats, però de regular les seves emocions hi ha molta feina d'aquí endavant; manejar bé les relaciones interpersonals, per tant de no cridar-se, de no pegar-se, saber compartir...

Amb aquesta consciència, hi ha un difícil camí, però que tindrà els seus fruits i aquí l'entorn familiar té un protagonisme bàrbar; Som en gran part responsables d'aquesta faceta, per tant necessitem els adults recolzament i recursos en agafar confiança en aquest tema i aplicar-la en els qui més estimem. Si cuidem dels nostres fills cuidarem indirectament als fills dels nostres fills. 
La Dra. Glover ens porta a cuidar d'aquest tema, des que tenim els fills a l'úter (us adjuntem enllaç d'aquest interessant tema aquí); ens comenta que "millorar l'estat emocional de la dona embarassada és millorar la salut de la societat" i és que hi ha estudis que corroboren que l'estat emocional de la dona que espera un fill pot afectar al seu nadó i per tant al seu futur, al seu benestar, a la seva felicitat, al seu entorn...

El dia a dia és dur per a tothom i una mica més si incorporem consciència d'aquest tema, però COM PODEM EDUCAR EMOCIONALMENT, si no ens han ensenyat a fer-ho?: els primers passos, amb consciència i amb amor.

Volem convidar-vos a que penseu quins recursos són els que us nodreixen pel que fa a l'educació d'emocions en el vostre fill... Podeu fer un comentari en el bloc, al facebook (La Canalla Té Plans), o al twitter (@lacanallatplans).
De moment, us deixem un recurs dirigit a adolescents (de 12 a 15 anys): Fòrum Junior (cliqueu aquí).

Reflexió de La Canalla




*(a les biblioteques de la nostra ciutat el trobareu amb la referència 152 Gol - podeu demanar que us ho emportin d'una biblioteca de fora de la ciutat).

Bibliografia: Bisquerra, Rafael (Coord.); Punset, Eduard, Mora, Francisco; García Navarro, Esther; López-Cassà, Èlia; Pérez González, Juan Carlos; Lantieri, Linda; Nambiar, Madhavi, Aguilera, Pilar; Segovia, Nieves; Planells, Octavi. (2012). ¿Cómo educar las emociones? La inteligencia emocional en la infancia y la adolescencia. Esplugues de Llobregat (Barcelona): Hospital Sant Joan de Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada