diumenge, 8 de juliol del 2012

REFLEXIÓ CANALLA - ELS NENS NECESSITEN DELS NENS PER APRENDRE

joguina de jugarijugar.com

Els nens necessiten dels nens per aprendre, així donem títol a la Reflexió Canalla d'aquesta setmana (on fem una pausa dels capítols sobre educació emocional).

Ho constatem i treiem la idea que, els nens no necessàriament sempre aprenen amb nosaltres, els pares, per molta voluntat que hi posem.

Els nens i nenes necessiten alguna acció no prevista per donar valor al que podien fer...Us treiem de dubtes: avui era un dia més al parc, amb la bicicleta com acompanyant nostre... Fins ara, la nostra filla, no sentia la crida d'aquest artefacte d'obligada compra entre la canalla (només pujava no més de 2 minuts i ja sortia).

Ja pensàvem que "bueno, pot ser d'aquí uns mesos, pot ser l'any vinent.." quan un nen, anomenat Javi i futur estudiant de primer de primària, ens demanà permís per agafar la bici (de 4 rodes). En aquell moment, la nostra nena va deixar de jugar amb unes bombolles gegants i va sentir pèrdua, gelos... davant aquell acte imprevist. Quan Javi, després d'uns minuts, va deixar la bicicleta, la nostra nena la va agafar i va començar les seves primeres voltes tota sola, mirant-nos per buscar aprovació.... Aquest nen ha estat el detonant que la nostra filla agafés la bici i estigués una bona estona jugant.

Per qüestions com aquesta arribem a la conclusió que els nens han d'estar amb nens per jugar, aprendre, consolidar... per això ens agraden, per exemple, ara que estem en l'època, els casals d'estiu perquè juguen i aprenen, amb altre rutina, però entre semblants. ELS NENS HAN D'ESTAR AMB NENS.


Reflexió de LA CANALLA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada